Om mig

at Hey, og tak fordi du klikker på fanen ‘’om mig’’

Mit navn er Martin Lomholt Jensen, og jeg 23 år gammel. Til dagligt læser jeg til folkeskolelærer, der egentligt ikke har noget med at Iværksætteri eller e-commerce at gøre. Alligevel har jeg altid haft et ønske om frihed, hvoraf e-commerce altså det at sælge produkter over nettet, er noget der kan hjælpe mig med at opnå økonomisk frihed. Mit langsigtede mål er at jeg kan opbygge en relativ passiv indtjening, der giver mulighed, for at jeg kan gøre ting ud af inspiration, og ikke fordi jeg er nødsaget til at gøre noget. Fx hvis jeg ender ud som højskolelærer, så kan jeg undervise, fordi jeg har lyst til dette, og ikke fordi det er økonomisk nødvendigt. Ellers kan den ekstra pose penge tilføje en ekstra rejse om året, hvilket jo kunne være fantastisk!

På denne side kan du følge mig i forsøget på at skabe en rentabel forretning med e-commerce. Kom med bag facaden, når jeg undervejs deler ud af erfaringer jeg får, og hvilke muligheder platforme såsom Amazon FBA og Ebay giver mig i mit liv.

Min historie er modsat andre du måske følger indenfor iværksætteri, at jeg ikke har haft stor succes med at tjene penge over nettet endnu. Min forretning startede i slutningen af 2018, og derfor vil jeg stadig betegne mig selv som rookie indenfor dette felt. Min tanke for dig der lige er startet eller allerede driver en e-commerce forretning over nettet, at kunne få hjælp eller bare inspiration af mig der dokumenterer min proces med at skabe en forretning. Måske kan denne side være det sidste skub af inspirationen du skal bruge for at lave din helt egen forretning over nettet?

Sådan begyndte mine ambitioner om at lave en forretning over nettet

Jeg har altid drømt om frihed

I min barndom voksede jeg op i forstaden Hvidovre lidt udenfor København, og lærte fra en tidlig alder at der findes surt tjente penge og kloge tjente penge.

Jeg har altid haft et arbejde. Da jeg var 13 år, hjalp jeg min mors frisørsalon med at dele reklamer rundt i nabolaget for 60 kr i timen. Dette var sådan set et okay arbejde, i og med at jeg selv var herre over arbejds tidspunkterne. Hurtigt, blev jeg dog virkelig, virkelig træt af sure naboer, der brokkede sig over at min mor ikke havde rabatter for pensionists klipninger.

Mit næste arbejde fik jeg da jeg var 15 år og det var som ungarbejder i REMA 1000. Her fik jeg 67,5 kr, og hold nu det var bare ikke mig, både stressende og lavtlønnet og derudover skulle jeg møde på bestemte tidspunkter, ofte lige efter skole. Jeg sprang adskillige vigtige begivenheder over i mit liv heriblandt min folkeskole dimission fordi jeg ikke kunne komme af med min vagt, hvilket jeg inderligt fortryder at jeg gjorde.

Som 15 årig ledte jeg efter brugte mobiltelefoner over DBA, jeg fik fat i en HTC one der ikke er 5 flade øre værd i dag, men dengang gav jeg 900 kr for den. Kort tid efter blev jeg træt af telefonen, (I was a spoiled kid), og ville jeg have en ny telefon, dette ledte mig til at sætte den samme telefon jeg for nyligt havde købt, til salg igen på DBA. Jeg så her at annoncerne på mobilen nu lå på 1300 kr. Jeg lagde lidt arbejde i det, og bum solgt for 1500kr. Det vil sige at jeg havde tjent 600 kr i profit på en par timer som 15 årig. Hold nu op, hvor var det fedt! Dette satte nogle tanker i gang, da de 600 kr vil svare til nærmest to aftenvagter som ungarbejder i REMA 1000. Dette var min første smagsprøve på at købe billigt og sælge dyrt.

8 år og 5 jobs senere.

I sommeren 2018, gik jeg på 3 ugers ferie fra mit arbejde. På dette tidspunkt arbejdede jeg på en restaurant tæt på Amalienborg i indre København, hvilket var en god arbejdsplads, selvom det var hårdt tjente penge.I min ferie får jeg læst bogen the 4-Hour Work Week med Tim Ferris. I bogen fortæller Tim Ferris en personlig beretning om, hvordan han har formået at kunne skabe en forretning der tjente op mod 40.000 dollars om måneden igennem en webshop. På den ene side havde han flere penge, end han nogensinde havde haft før, men på den anden side kostede det dyrt både i tid og helbred. Han gentænkte hans forretningsmodel og uddelegerede arbejde så han næsten ikke behøvede at arbejde mere. Derved havde han friheden til at kunne rejse rundt i sydøstasien eller danse tango i Argentina, alt sammen under hans egne præmisser.

Jeg var helt målløs, dette var en åbenbaring omkring, hvilken livsstil man kan opnå igennem at have sin egen forretning. Kort tid beslutter jeg mig for at skabe min egen forretning! Men hvad skulle det være? Ideen kom da jeg en dag sad i toget og læste Metroxpress avisen. Jeg læste en artikel om unge Iværksættere og en anden artikel om en ung kvinder der blev spioneret af hackere. Jeg tænkte hvis man nu kombinerede de to artikler, så lød titlen jo unge iværksætter der løser problemet for ung kvinde med spionage af hackere. Yes, det her skal jo være mig! Jeg var høj på selvrealisering, og købte med minimal tøven 500 webcam covers fra Kina, registrerede et CVR-nummer og købte domænet webcamslider.dk. Problemet var bare at de webcam covers var så langsomme med leveringen, at jeg aldrig modtog dem. Jeps, jeg blev snydt af de leverandører, jeg bestilte min vare fra. Dette var en virkelig hård start, og jeg var virkelig tæt på at give slip på at komme rigtigt i gang med at starte en virksomhed op.

Jeg ledte efter en anden måde at tjene penge over nettet på. På Youtube faldt jeg over noget der noget der hed Amazon FBA, en ydelse fra den store amerikanske virksomhed, hvor de både står for forsendelse, lager og markedsføring for dig. Så det eneste du skal gøre, er sådan set at finde billige kendte vare såsom LEGO, Playstation spil eller Bodum køkkenudstyr og sende dem ind til Amazons Lager. Dette koncept med at købe billigt og sælge dyrt er på amerikansk også kaldt flipping. Dette var jo præcist hvad jeg havde gjort tidligere med mobiltelefoner, at købe billigt og sælge dyrt. Jeg startede stille og roligt ud med at sælge mine brugte skolebøger og spil jeg havde liggende. Jeg kan endnu huske mit første salg af mit gamle Nintendo DS spil, som jeg solgte for 16 pund i England, hold nu kæft hvor var det bare en fed følelse, den lå jo bare og støvede derhjemme alligevel. I et facebook forum, så jeg at der var en der hed Christoffer Roslyng der havde lavet et Dansk kursus med Amazon FBA. At jeg tog Christoffers Kursus var fuldstændigt banebrydende for min forretning. Jeg vandt endda en times gratis sparring omkring min forretning af Christoffer, i en advents give away. Fra at omsætte et par 1000’er, gik jeg til at omsætte for et par 10.000’er. Dette kunne erstatte min løn som tjener, endda kunne min løn som tjener ganges et par gange. Samt var det også ret vildt at jeg kunne tage 2 uger til Thailand, og der rullede stadig penge ind på min firma konto. Disse små fordele som jeg allerede har fået i livet, har gjort mig vildt motiveret, da der nærmest ingen grænser er for de muligheder der er med dette. Mit opråb til andre, er nemlig at i kan gøre præcis det samme. Start en forretning ved siden af din nuværende beskæftigelse, og med den rigtige tilgang kan din forretningen på sigt give meget mere, end den tager.