Sådan klarer jeg NEMT & BILLIGT Dansk og Engelsk regnskab for Amazon FBA

Sådan klarer jeg NEMT & BILLIGT Dansk og Engelsk regnskab for Amazon FBA

 

Hejsa og Velkommen til - Martin her.

 

‘’Hvordan fan’ jeg har da ikke råd til at hyre en revisor jeg er jo lige startet?’’

‘’Hvordan håndterer jeg regnskab i Danmark?’’

‘’Hey, hvad er VAT og hvordan klarer jeg dette I England?’’

 

Hvis du er beskæftiget med Amazon FBA, har du nok kunne nikke genkendende til disse spørgsmål. Jeg stod for ikke længe siden og var i præcis samme situation som dig, så jeg ved, hvor frustrerende dette kan være.

 

En af de ting der selv afholdte mig fra at springe ud med Amazon FBA, eller i det hele taget bare at starte min egen virksomhed, var frygten for alt det med regnskab.

Frygten går helt tilbage til dengang jeg gik på handelshøjskolen, hvor jeg dumpede faget i regnskab & økonomistyring, to gange i træk. Jeps, mit absolut hadefag!

 

Jeg kan huske at jeg lærte at debitere, kreditere, udregne omsætningshastighed og afstemme stribede excel ark. Hvilket jeg sådan set synes er værdifuld viden, særligt hvis du vil arbejde i Nordea eller være revisor i BDO. Men i sidste ende så lærte jeg egentligt bare en grundlæggende ting om regnskab. Regnskab er bestemt ikke noget for mig!

 

Det tog mig noget tid at sunde mig, efter mine oplevelser med regnskab, og glemme min frygt for alle de besværlige excel ark. Så jeg igen kunne begynde på en frisk med mit forhold til regnskab.

 

Nok om mit forhold til regnskab, lad os springe ud i det!

 

Dette er min komplette guide til, hvordan jeg har fundet en løsning til at klare mit regnskab i Danmark og England. Denne guide er relevant, for dig der har en Amazon FBA forretning. Altså at du køber dine varer i Danmark, og sender dem til et Amazon Fulfilment center i England, der både opbevarer og sælger dine varer for dig i England. Særligt relevant er den for dig, der er nybegynder indenfor FBA og starter ud med Retail Arbitrage, Online Arbitrage eller Wholesale.

 

Når du har denne forretningsopbygning, skal du forholde dig til to meget væsentlige ting 1) Købsmoms i Danmark og 2) VAT i England

 

1) Hvad er købsmoms? - Købsmoms er de 25% du får tilbage, fra når du har købt produkter eller ydelser til din virksomhed eller til videresalg, i din virksomhed.

 

Dette forklares med dette eksempel:

 

Lad os antage at du køber et PS4 spil til 80 kr eksklusiv moms i Elgiganten

 

Elgiganten pålagde 25% så du betalte egentligt 100kr inklusiv moms.

 

Modregnet vil du så få købsmomsen tilbage og derfor modtage fra skattestyrelsen i DK differencen mellem disse som er 20 kr.

 

Dvs. du får 20% af beløbet tilbage af de 100kr du har betalt for spillet med din virksomhed.

 

x / 125 * 20 = DK købsmoms

 

 

2) Hvad er VAT? - VAT er den engelske betegnelse for salgsmoms. Dette er en skat som den engelske skattestyrelse i HRMC kræver at du skal betale. Hvis du ligesom mig, har valgt af have dit lager i England, så skal du betale din 20 % af dit produktsalg i salgsmoms til den Engelske skattestyrelse.

 

 

Dette forklares med dette eksempel:

 

Lad os antage at du over en momsperiode har solgt produkter for 5000 pund eksklusiv VAT

 

Du pålægger 20% salgsmoms og har nu 6000 pund inkl VAT

 

Modregnet skal du så betale til skattestyrelsen i UK differencen mellem disse på 1000 pund i salgsmoms


Dvs. du skal betale 16,66% af det fulde omsætningsbeløb fra Amazon

 

x / 120 * 20 = UK salgsmoms

 

 

Godt nu har vi fået salgs- og købsmoms på plads. Ved første øjekast kan det at drive en Amazon virksomhed, virke ret kompleks rent regnskabsmæssigt, men heldigvis har jeg fundet en alt-i-en løsning på dette.

 

(Disclaimer) Jeg er hverken revisor eller regnskabskyndig, så derfor ytrer jeg kun om hvad jeg selv er blevet anbefalet og gør af regnskabsprogrammet Meneto ApS. Selvom dette virker for mig, er dette nødvendigvis ikke en facit for dig. Derfor kan jeg ikke drages til ansvar for denne guides indhold eller anbefalinger.

 


Mit regnskabsprogram!

 

Tada! Jeg bruger Meneto i mit firma og dem er jeg super tilfredse med for mit nuværende setup til Amazon FBA. Dette er jeg af tre forskellige årsager.

1# Det er nemt bygget op. Konceptet er simpelt, når du køber noget, så tager du bare et billede af kvitteringen med din smartphone og skriver i kommentaren hvorfor du har købt det. Viola, færdigt.

 

2#  De har erfaring med Amazon FBA. Den største fordel ved at bruge Meneto er at de har en håndfuld kunder der sælger gennem Amazon FBA, hvilket vil sige at du slipper for frustrationerne ved at forklare dem om dine indviklede ambitioner med Amazon. (Tro mig jeg har været der)

 

3# Det er en alt-i-en løsning, prisen på Meneto afhænger af hvor meget du omsætter, samt din virksomhedstype.

 

Klik her for at få en gratis demo af Meneto

De er lidt dyrere end de andre regnskabsprogrammer på markedet, men til gengæld dækker de hele mit behov for regnskab, og er derfor den eneste regnskabshjælp jeg bruger overhoved. De står for alt, bogføring, bankafstemning, moms, selvangivelse og årsregnskab. Derudover vejleder de dig også med, hvordan du betaler din VAT i England. Som er det eneste regnskabsprogram jeg kender i Danmark, der gør dette.

Synes du Meneto er for dyrt så tjek evt. det billigere Billy som er et regnskabsprogram, som jeg ved der er flere Amazon sælgere der bruger. Problemet med Billy er, at de ikke tager dig i hånden, om hvordan du indberetter din VAT salgsmoms i England. Du skal så selv finde en måde at betale din VAT i England, som kan være vanskeligt for folk der er nye til alt det her med Amazon regnskab (inkl. mig selv)

 

Mine stærkeste anbefalinger med dette indlæg er, at få styr på din administration fra starten af. Når du starter en Amazon FBA forretning, så får du også tre løjtnanter der hiver dig i ørene. Den ene er den Danske skattestyrelse, så er der HMRC i England, og så er der selvfølgelig Amazon. At man fra starten går over hvor gærdet er lavest ift. at få det regnskabsmæssige og administrative på plads, vil markant øge risikoen for at en af dine løjtnanter, enten giver dig bøder, karantæne eller i værste fald forbyde dig at drive din virksomhed. Jeg har hørt masser af forfærdelige historier

 

Mit daglige regnskab

 

Jeg forsøger at gøre dette så enkelt som muligt, og skære ind til benet omkring hvad der er nødvendigt for jer at vide, samt ikke at gøre det for kedeligt, hvilket tja.. Dette emne jo ofte er. Lad os komme i gang!

 

Sådan håndterer jeg mit regnskab i hverdagen…

 

Jeg har selv en enkeltmandsvirksomhed, og her er et af lovkravene at du skal kunne dokumentere dine udgifter og indtægter løbende i din virksomheds drift. Derudover skal du indberette moms 2 eller 4 gange om året.

 

Hver gang jeg køber noget jeg skal sælge videre. Hvis jeg køber en vare fordi jeg kan se, at jeg kan sælge den med fortjeneste. Så 1) Åbner jeg Meneto appen på min telefon 2) Trykker Scan Kvittering 3) Skriver i kommentarfeltet ‘’køb med henblik på videresalg’’ Dette gør jeg både med fysiske kvitteringer og faktura sendt til min e-mail.

 

Hver gang jeg køber noget nyt udstyr til min virksomhed. Hvis jeg køber noget der giver nytte til min virksomhed, dette kunne f.eks. være en reol til mine produkter, forsendelse til Amazon, eller noget andet software der hjælper min forretning, så kører jeg samme metode som tidligere. 1) Åbner jeg Meneto Appen 2) Trykker scan kvittering 3) Skriver i kommentarfeltet hvad du har købt og hvilken værdi det giver din virksomhed fx ‘’Køb af Software der hjælper min Amazon virksomhed med at sende automatiske beskeder til kunder’’ Derefter skal jeg ikke gøre mere, da det nu er sendt til Menetos revisorer der klarer resten af arbejdet.

 

Når jeg skal dokumenterer mit salg til den Danske Skattestyrelse. Dette gør jeg hvert kvartal, men nogle skal gøres dette halvårligt, evt. log ind på Virk.dk eller spørg Meneto, hvor ofte du skal gøre dette. Her er det eneste jeg gør er at 1) Gå ind på din Amazon Seller Central Forside. 2) Klik på Report i øverste kolonne og herefter på payment. 3) Derefter klikker du på Date Rate Reports til højre. 4) Tryk på Generate Report og marker  det fx 1. januar til og med 1. april 5) download PDF filen 6) Åbner jeg Meneto Appen 7) Trykker scan kvittering 8) Tag et billede af PDF’en og skriv i kommentar feltet ‘’Salg på Amazon 1. Januar - 1. April’’.

 

Når jeg skal indberette VAT i England DEL 1 Okay nu kommer den lidt komplicerede del. Dette step forudsætter at du først og fremmest er VAT-registreret i England og har et VAT nummer.

 

Klik her for at få registeret et VAT nummer

 

Men såfremt du har dette, så skal du kontakte Meneto og have fat i en der hedder Mathias Miller. Mathias er ham der tog mig i hånden ift. til at betale VAT i England, og ham jeg kan stå inde for ift. at jeg selv kom igennem processen. Mathias har arbejdet i England hos firmaet Ageras og har tilladt at jeg kan henvise jer til ham og Meneto i dette indlæg.

 

Det er relativt simpelt at betale VAT, men det er en god ide at du første gang bliver taget i hånden igennem denne process. Så processen lyder 1) Skrive en mail til Meneto 2) Forespørg at du skal have hjælp af Mathias Miller ift. til betaling af VAT i England. 3) Du kommer i dialog med Mathias der aftaler et tidspunkt til hvordan i klarer dette sammen.

 

Når jeg skal betale salgsmoms VAT I England DEL 2 Den næste del er den lidt nemmere del. Dette step forudsætter, at du har dokumenteret dit salg hos HRMC, og at du har fået at vide af både Mathias og HRMC, hvor meget du skal betale i VAT. Herefter skal du 1) Du registrerer dig hos Payoneer.com 2) Derefter overfører du beløbet fra din Danske bankkonto til Payoneer i Engelske pund. En god ide er at overføre lidt mere end beløbet, da de ofte har en anden kurs, end hvad kursen reelt ligger på. 3) Når du har overført beløbet til Payoneer og du kan se pengene indestående på din Payoneer konto, så skal du trykke på den højre rubrik på forsiden, hvor der står ‘’VAT payments free of charge’’ 4) Derefter vælger du England og indtaster dit engelske VAT nummer, samt det præcise beløb du skal betale I VAT til HRMC.

 

Hvor ofte skal jeg sende kvitteringer til Meneto?

Du skal sende en kvittering, hver gang du har gjort en købs aktivitet i din virksomhed. Dette kan lyde af meget, men min erfaring er at dette hurtigt bliver til en rutine. Jeg har engang været i 5 forskellige butikker og gjort Retail Arbitrage, og derved fået 4-5 forskellige kvitteringer. Det tager mig ofte ikke mere end 30 sekunder at scanne kvitteringerne. Så det korte svar er, meget ofte, men det er hurtig klaret.

 

Skal jeg betale salgsmoms i både England og Danmark, af de vare jeg sælger.

Du skal kun betale den engelske salgsmoms i England, dette er fordi du opbevarer dine ting i England. I så fald kunne man tænke, skal jeg så overhovedet ikke betale skat i Danmark? Jo det skal du, det slipper man ikke for, du skal betale skat af din virksomheds overskud i Danmark, og selskabsskat hvis du har et APS eller IVS.

 

Før du går i gang med at følge mine steps, så tjek lige for god ordens skyld om du har husket det hele.

 

__________________________________________________________________________

 

Huskeliste

 

Tip 1# Skal jeg have et VAT-nummer? Ja, det er simpelthen for farligt ikke at have dette ift. at få karantæne eller andre risikoer  til din virksomhed. Så søg det med det samme. Få dit VAT nummer her.

 

Trin 2# Hvilket regnskabsprogram? Under alle omstændigheder vil jeg mene, at du skal have et regnskabsprogram. Jeg vil personligt anbefale Meneto, som jeg selv bruger, da de klarer både Dansk regnskab og hjælper med Engelsk VAT

 

Tip 3# Hvordan betaler jeg til HRMC?

Du opretter en bruger inde på Payoneer.com, det er gratis! Du overfører penge til dem, og derefter:

 

Trin 4# Hvordan klarer jeg salgs- og købsmoms. Begge dele får du hjælp af igennem Meneto og deres App, du sender bare hele molevitten til dem. Salgsmoms/VAT i England klarer du også i dialog med Meneto.

 

__________________________________________________________________________

Sådan - Dette var så min måde guide til, hvordan du håndterer regnskab med en Amazon forretning. Jeg er selv relativt ny på dette område, så dette ville være guiden jeg ville give mig selv. Da jeg startede.

 

Jeg har i dette blogindlæg affiliate links. Dette betyder ikke at jeg ikke kan stå inde for det jeg fremviser. Alle ydelserne jeg fremviser i dette indlæg er ting jeg selv bruger og har erfaring med, og kan stå 100% inde for. Hvis du har spørgsmål til mit setup. Så er du mere end velkommen til at kontakte mi